Pohrana podataka

 

     Sve što računalo „poznaje" zove se podatak. To uključuje e-mail poruke, slike, službene i privatne dokumente, knjigovodstvene podatke, baze podataka… Svi ti podaci moraju se pohraniti na odgovarajući sustav dovoljnog kapaciteta za sadašnju i buduću pohranu (proširivost), koji će imati dovoljnu brzinu za potrebe posluživanja svih korisnika te imati sustave za dupliciranje podataka u slučaju kvara jednog ili više medija (RAID polje).
U današnje vrijeme sve veće digitalizacije dokumenata, klasično dijeljenje mapa s različitih računala više nije adekvatno niti najmanjoj tvrtci. Računala moraju biti uključena da bi se došlo do podataka, moramo znati naziv računala, podaci se vrlo jednostavno počnu duplicirati na različitim lokacijama pa postoji više verzija istih podataka, javlja se nekonzistentnost tako dijeljenih podataka, a da ne spominjemo gubitak vremena pri pronalaženju i provjeri takvih podataka. Vrlo lako dolazimo do zaključka da podaci moraju biti smješteni na jednoj lokaciji, adekvatno sistematizirani i osigurani od eventualnih gubitaka i nekonzistentnosti, a takvi se podaci i najjednostavnije kontroliraju i nad njima se vrlo jednostavno mogu postavljati različiti stupnjevi kontrole i prava pristupa. Naravno i izradu sigurnosnih kopija puno je jednostavnije kreirati za jednu lokaciju nego više nepovezanih lokacija.


     Naša rješenja baziraju se na rješenjima za pohranu podataka poznatih svjetskih lidera u tom području tako da možemo ponuditi sustave za sve potrebe, od jeftinih sustava za manje tvrtke, preko srednjih i velikih sustava baziranih na mrežnim sustavima za pohranu podataka (NAS sustavi) do kojih se dolazi putem postojeće LAN mreže pa do specifičnih SAN rješenja koji čine zasebnu mrežu za pohranu podataka.
Zahvaljujući našem višegodišnjem iskustvu u analizi, planiranju i implementaciji najraznovrsnijih sustava za pohranu podataka, od jednostavnih mrežnih uređaja do kompleksnih SAN sustava, možemo izvršiti analizu vašeg postojećeg sustava, eventualno vam predložiti odgovarajući sustav te zajedno sistematizirati i centralizirati podatke. 

     Jedini preduvjet je da imate postojeću informacijsku mrežnu infrastrukturu, ali ukoliko nemate ili nije adekvatna budućim zahtjevima, naši stručnjaci će vam predložiti i na zahtjev implementirati odgovarajuće rješenje.
Kako bi sva oprema i nakon implementacije bila pouzdana i funkcionalna predlažemo da uzmete u obzir i naše održavanje postojeće infrastrukture.

   
 

 

  • Kontakti
Prodaja -

Prodaja

  • Telefon: 051/659 310
  • Fax: 051/659 301
  • Adresa: Dražice 123c, Martinkovac, 51000 Rijeka
  • E-mail: prodaja@ventex.hr

Pošaljite upit