Virtualizacija

 

   Virtualizacija je tehnologija koja danas zauzima vrlo važno mjesto u IT industiji te je prepoznata od strane Ventexa kao mogućnost znatne uštede resursa, te povećanje produktivnosti i fleksibilnosti.

   Prednosti  tehnologije virtualizacije su uštede na nabavci i održavanju IT opreme, brža implementacija novih IT rješenja ili proširenja postojećih, jednostavnije upravljanje konfiguracijama, te razvojnim, testnim i produkcijskim okruženjima. Virtualizacija omogućava jednostavnije planiranje i provođenje upravljanja kontinuitetom poslovanja (Business Continuity), oporavkom sustava od havarije (Disaster Recovery) te jednostavniju implementaciju visokodostupnih (High Availability) sustava.

   Što možemo istaknuti o virtualizaciji?
  Sama virtualizacijska platforma omogućuje da dva ili više operativnih sustava ili aplikacija dijele resurse jednog hardware-a. Konsolidacijom operativnih sustava raspoređujemo nekoliko fizičkih servera u jedan fizički server. Na taj način umjesto nabavke  novih serverskih računala pomoću virtualizacijskih platformi možemo iskoristiti dostupne resurse na postojećem. Time smanjujemo količinu opreme i prostor koji ta oprema zauzima.

   Ventex ima iskustva u postavljanju i održavanju virtualizacijske platforme (Blade hardware-a) širom regije.
Danas ima mnogo virtualizacijskih platformi među kojima su najistaknutiji: Microsoft Hyper-V te VMware ESX. Velika prednost virtualizacije sustava je jednostavnija migracija sustava u virtualnom okruženju.

   Svakako treba naglasiti da manji broj fizičkih servera ujedno znači i manju potrošnju električne energije za njihov rad kao i za hlađenje. Ventex pridonosi nižim troškovima poslovanja na više razina.

   Zbog smanjenja potrošnje energije virtualizacija se svrstava u zelene tehnologije.

   Ovladavanjem i uvođenjem virutalizacije u vašu tvrtku smanjiti će se vrijeme nedostupnosti servera što će na kraju povećati produktivnost na razini cijele tvrtke.

 

 

  • Kontakti
Prodaja -

Prodaja

  • Telefon: 051/659 310
  • Fax: 051/659 301
  • Adresa: Dražice 123c, Martinkovac, 51000 Rijeka
  • E-mail: prodaja@ventex.hr

Pošaljite upit