Ventex implementirao Fortigate firewall u tvrtku KM Croatia

Ventex implementirao Fortigate firewall u tvrtku KM Croatia 07.06.2018.

Sistemski integrator Ventex uspješno je implementirao napredni vatrozid Fortigate 200E u tvrtku KM Croatia.

Tvrtka KM Croatia prepoznala je idealnog partnera u tvrtki Ventex koja je uspješno uočila i otklonila učestale ispade i usporenja u radu lokalne mreže i interneta.

Tvrtka KM Croatia koristila je open source softversko rješenje instalirano na tri fizička servera za potrebe vatrozida, VPN povezivanja i segmentaciju mreže putem VLAN logičkih segmenata. Nakon detaljne analize opreme i praćenja mrežnog prometa, utvrđeno je da postojeće rješenje više ne zadovoljava zahtjeve tvrtke te je predložena zamjena postojećeg rješenja pouzdanim i modernijim rješenjem tvrtke Fortinet. Odluka je pala na model Fortigate 200E koji svojim karakteristikama u potpunosti zadovoljava trenutne i procijenjene buduće potrebe rasta tvrtke. Uređaj je podešen sukladno potrebama postojeće situacije uz kreiranje odgovarajućih VLAN logičkih mreža, podešavanjem pravila pristupa pojedinim mrežnim segmentima, uređajima i internetu te kreiranjem VPN grupa za korisnike i partnerske tvrtke koji imaju potrebu za spajanjem u sustav tvrtke.

Osim uklanjanja problema s prekidima u komunikaciji unaprijeđeni su sigurnosni standardi uključivanjem sigurnosnih profila: Antivirus, Web Filtering, DNS filter, Intrusion Prevention, SSL Inspection i Application Control.

komentar Daniela Hrupa, direktora

"Uslijed brzog razvoja i obrade sve veće količine podataka KMC je nužno imao potrebu za kvalitetnim partnerom na području informatičke potpore. Uz Ventex naše poslovanje postalo je jednostavnije i efikasnije. Uz potporu 0-24, naša proizvodnja i u trećoj smjeni brzo rješava iznenadne probleme te nastavlja rad bez dužih zastoja."

Kako je izgledalo prije i poslije:

Prije

Poslije

O nama

Ventex je vodeći dobavljač računalne opreme na području Primorsko-goranske županije te sistem integrator s brojnim referencama na području cijelog teritorija Hrvatske.

Tvrtka u svom prodajnom programu zastupa najpoznatije svjetske proizvođače računalne opreme i softvera, a ovlašteni je Microsoft Gold Certifed Partner. Ventex je osnovan je prije 28 godina, a temeljna djelatnost tvrtke su usluge u informatičkoj industriji te distribucija računalne i programske opreme. U svakodnevnom poslovanju tvrtka pruža specijaliziranu podršku koja uključuje monitoring IT sustava i održavanje infrastrukture. Kvalitetom usluge i brojem educiranih djelatnika Ventex je u mogućnosti kvalitetno odgovoriti svim zahtjevima korisnika kroz poslove projektiranja, uvođenja i eksploatacije računalnih sustava.

 

Više o ponudi i poslovanju tvrtke Ventex potražite na: www.ventex.hr

  • Kontakti
Komunikacijska oprema i rješenja -

Komunikacijska oprema i rješenja

Pošaljite upit